1/8/12

Σχέδιο: Ελληνικό Παραδοσιακό Αγρόκτημα


Ανησυχούμε και προβληματιζόμαστε όλοι μας για την αντικατάσταση των ντόπιων ποικιλιών παραγωγικών φυτών με μεταλλαγμένους στείρους σπόρους πολυεθνικών και για την εξαφάνιση των αυτοχθόνων φυλών αγροτικών ζώων, που μαθηματικά οδηγούν στην απώλεια κάθε πιθανότητας εθνικής ανεξαρτησίας και διατροφικής αυτάρκειας. 

Σε σχετική συζήτηση που είχε η ομάδα εργασίας "Για τη Γη του Λαού μας" στα γραφεία της Χαλκίδας, προτάθηκε να δημιουργήσουμε οι ίδιοι μια Τράπεζα Ντόπιων Φυτών και Ζώων, καλλιεργώντας ένα αγρόκτημα με τον παραδοσιακό, φιλικό προς την Φύση, τρόπο.
Θέληση έχουμε, γνώσεις (και μάλιστα πιστοποιημένες κάποιοι) έχουμε, χέρια έχουμε, το μόνο πρόβλημα ήταν η έλλειψη του αγροκτήματος. Και η πρόταση που είχε γίνει ενθουσιωδώς δεκτή, ναυάγησε. 

Μερικές μέρες μετά, ο βουλευτής συναγωνιστής μας, Νίκος Μίχος, μας ανακοίνωσε ότι  παραχωρεί για το συγκεκριμένο σχέδιο αγρόκτημά του, έκτασης 16 στρεμμάτων, στην Αμάρυνθο! Το επισκεφθήκαμε χθες, 31/7/12. Πήραμε δείγματα νερού και χώματος προς ανάλυση, περιηγηθήκαμε στη γη του και τα σταβλικά κτίσματά του, συζητήσαμε ιδέες και κάναμε ένα πρόχειρο πλάνο των ενεργειών μας. Ο Αύγουστος θα είναι μήνας μελέτης, σχεδιασμού και συλλογής των πρώτων σπόρων. Οι πρώτες εργασίες μας στο κτήμα θα είναι μετά τις φθινοπωρινές βροχές.

Μόλις αναλάβαμε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο: Τη δημιουργία ενός βιώσιμου και αυτάρκους Ελληνικού Παραδοσιακού Αγροκτήματος, μιας ζωντανής Τράπεζας Ντόπιων Φυτών και Ζώων.

Παρακαλούμε όσους Έλληνες διαθέτουν ντόπιους σπόρους να συνδράμουν στην προσπάθεια, αποστέλλοντας λίγους στην Τοπική μας. Πληροφορίες στο 6993955634. 
Εμπρός να αναστήσουμε τη Γη μας!


Η κύρια τωρινή παραγωγή είναι... αγκάθια
Το κτήμα εκτείνεται και στον λόφο
Το καλυβάκι θα φανεί πολύ χρήσιμο
Ένας κουβάς νερό για δειγματοληψία
Θα έχουμε σύντομα τα αποτελέσματα από το χημείο
Τα σταβλικά κτίσματα
Η καλή τους κατάσταση μας ενθουσίασε
Η υποδομή για τα ζώα είναι σχεδόν έτοιμη
Τα αδέσποτα ανακηρύχθηκαν ομόφωνα ...προστατευόμενα είδη