5/3/13

Τα αγαθά κόποις κτώνται


 

Πλησιάζοντας στην εαρινή ισημερία οι εργασίες στο αγρόκτημα συνεχίζονται εντατικά και η ομάδα Για τη Γη του Λαού μας κάνει τον απολογισμό της ανάπτυξης της χειμερινής σοδειάς. Το πρώτο ανοιξιάτικο όργωμα έγινε, ενώ οι χειμερινή σπορά έχει δώσει τους καρπούς της και παράλληλα δίνεται και η ηθική ανταμοιβή για τον κόπο και την εργασία της ομάδας, όπως και η ικανοποίηση πως το σχέδιο Ελληνικό Παραδοσιακό Αγρότημα προχωρά την υλοποίηση και τελειοποίησή του.


Οι σπόροι δώσανε φυτά και αυτά με τη σειρά τους ετοιμάζονται να δώσουν όχι μόνο τους καρπούς τους, αλλά κυρίως τους σπόρους τους, για την συνέχιση της παραγωγής με καθαρά ντόπιες Ελληνικές ποικιλίες.


Απόδειξη πως η μάνα γη μας σέβεται, όπως και εμείς εκείνη, εφόσον όλη η χειμερινή καλλιέργεια έχει γίνει χωρίς κανένα είδος φυτοφάρμακου, λιπάσματος και χημικού. Καθαρά βιολογική καλλιέργεια, προς επιβεβαίωση πως, όταν αγαπάς τη φύση, εκείνη σου δίνει απλόχερα τους καρπούς της.

 

Οι Εθνικιστές, άμεσα συνδεδεμένοι με το περιβάλλον, θα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την επιστροφή του λαού μας στη μάνα γη, που τόσο την έχει ξεχάσει και παραμελήσει. Για τη Γη των Προγόνων μας, Για τη Γη των Παιδιών μας, Για τη Γη του Λαού μας.
Τα καρότα δείχνουν να έχουν πάρει όσες ουσίες χρειάζονται απο το έδαφος.
Η ρόκα έβγαλε τα πρώτα της λουλούδια, περνώντας στο δεύτερο στάδιο ανάπτυξης.
Τα λάχανα γεμίζουν και κλείνουν τα φύλλα τους.
Τα κυπαρίσσια του ανεμοφράχτη δένουν.