13/8/12

Συγκομιδή καρπών της βοιωτικής γης


Ο δρόμος ανάστασης της Πατρίδας μας, βιώθηκε το πρωί της Κυριακής 12/8 από την Τ.Ο Εύβοιας-Βοιωτίας: Η παραγωγή της γης μας, η ομαδικότητα στην προσπάθεια, η δουλειά και η αλληλεγγύη των Ελλήνων.

Οι αγρότες των νομών μας, βλέποντας την ειλικρινή προσπάθεια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για ανακούφιση των αδυνατότερων οικονομικά Ελλήνων, άρχισαν να κινητοποιούνται στο πλευρό μας, προσφέροντας μέρος της παραγωγής τους. Αυτή τη φορά είχαμε προσφορά κρεμμυδιών και καρπουζιών από δύο καλλιεργητές της Βοιωτίας, με την προϋπόθεση ότι θα αναλαμβάναμε τη συγκομιδή από τα χωράφια τους. Με την προοπτική βροχοπτώσεων να μας πιέζει χρονικά, έγινε επείγουσα κινητοποίηση των ενεργών μελών και υποστηρικτών για νωρίς το πρωί της Κυριακής.
Η συμμετοχή υπήρξε μαζική, επιβεβαιώνοντας ότι οι Χρυσαυγίτες αποδεικνύουμε στην πράξη την πίστη στις ιδέες μας.


Δεκάδες Ευβοείς Χρυσαυγίτες συγκεντρωθήκαμε σχεδόν χαράματα στα γραφεία της Χαλκίδος και συναντήσαμε τους Βοιωτούς συναγωνιστές μας στο Σχηματάρι, για να πάμε κονβόι αυτοκινήτων στις καλλιέργειες.


Πρώτος προορισμός αγρός της περιοχής, με στόχο να συλλεχθούν 5 τόνοι ώριμων καρπουζιών. Οι περισσότεροί μας δεν το είχαμε ξανακάνει. Οι αγρότες ανάμεσά μας πληροφόρησαν τους υπόλοιπους για τον ενδεικνυόμενο τρόπο συγκομιδής. Συντονιστήκαμε γρήγορα και, δουλεύοντας με ρυθμό και αστεία, ξεπεράσαμε τον στόχο, μαζεύοντας 5,5 τόνους σε μόλις μιάμιση ώρα!  


Δεύτερος προορισμός αγρός στο Άρμα Θηβών, με στόχο τουλάχιστον 1,5 τόνο κρεμμυδιών. Αν και το προϊόν ήταν διαφορετικό, όπως και ο τρόπος συγκομιδής του, και παρά το γεγονός ότι το χωράφι δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση και ότι είχε προχωρήσει η ώρα και η ζέστη, ο στόχος ξεπεράστηκε πάλι: Σε δύο ώρες συλλέξαμε 2,5 τόνους κρεμμυδιών! 


Ο γλυκός κάματος της αγροτικής εργασίας, η χαρά της ομαδικότητας και η προοπτική της διανομής των καρπών την επομένη στη Χαλκίδα, σε Έλληνες που τους χρειάζονται, ήταν οι μόνες ανταμοιβές μας. Και ήταν αρκετές.

Σχετικό βίντεο θα αναρτηθεί προσεχώς. Προς το παρόν, μερικά στιγμιότυπα: