7/9/12

Μαζεύουμε ντόπιους σπόρους!


Στα πλαίσια της δημιουργίας μιας "Ζωντανής" Τράπεζας Ντόπιων Σπόρων, κατά το Σχέδιο "Ελληνικό Παραδοσιακό Αγρόκτημα" της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, συλλέγουμε ντόπιους σπόρους κάθε είδους καλλιεργούμενου φυτού (λαχανικά, λουλούδια, βότανα, αλλά και δένδρα) ελληνικών ποικιλιών. Τα μέλη μας ψάχνουν στα χωριά των νομών μας, όπου υπάρχουν ακόμη ηλικιωμένοι που κρατούν περιβόλια και κήπους με υλικό των γονιών και των παππούδων τους.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο Ελληνικό Παραδοσιακό Αγρόκτημα, με κάθε είδους ελληνικά παραγωγικά φυτά (αργότερα και ζώα), αυστηρά βιολογικής καλλιέργειας, με παραδοσιακό τρόπο και σύγχρονη τεχνογνωσία, που θα παράγει όλα όσα χρειάζεται διατροφικά η ελληνική οικογένεια. Από το Αγρόκτημά μας θα μπορούν οι Έλληνες αγρότες (ερασιτέχνες ή επαγγελματίες) να προμηθευτούν το γενετικό υλικό που επιθυμούν για να ξεκινήσουν τη δική τους παραγωγή, αποδεσμευόμενοι από τις πολυεθνικές των στείρων μεταλλαγμένων σπόρων της μιας χρήσης. 

Παρακαλούμε όποιον διαθέτει ελληνικές ποικιλίες φυτών να συμβάλλει στην προσπάθειά μας, στέλνοντάς μας μια μικρή ποσότητα σπόρων. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2221077152, 6993955634.

Για τη Γη του Λαού μας!
Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας